Οι Μύλοι από την αρχή του προηγουμένου αιώνα αποτελούσαν κομβικό σημείο για τις οδικές μεταφορές προς όλη την Πελοπόννησο.
Αποτελούσαν επίσης το σημείο για την τελευταία στάση πριν το δύσκολο ανέβασμα στα αρκαδικά βουνά μέσω του γνωστού σε όλους κολοσουρτη.
Χρειαζόταν λοιπόν ένα γρήγορο γεύμα για τους επιβάτες του τρένου η των αυτοκινήτων, και αυτό δεν ήταν άλλο από το σουβλάκι. Έτσι λοιπόν μέσα από το πέρασμα τόσων δεκαετιών οι Μύλοι συνέδεσαν την ιστορία τους με το σουβλάκι
Αυτή την ιστορία προσπαθούμε και εμείς από το 2006 να συνεχίσουμε.
Με πολύ αγάπη και μεράκι δημιουργήσαμε ένα καταπράσινο χώρο, ανάμεσα σε υπεραιονοβιες λεύκες, εκεί που ο ιστορικός μουντζούρης γέμιζε νερό πριν ανηφορίσει για την Τρίπολη, ένα χώρο οπού συνεχίζουμε την παράδοση των μυλών στο σουβλάκι ένα grill restoraunt οπού στα κάρβουνα ψήνουμε πάντα φρέσκο κάθε είδος κρέατος.